person holding blue and brown map

Intuition viisaus johdattaa pelkojen ja halujen yli

Sinulla on ehkä visio. Voit kuvitella miten haluat asioiden menevän. Laitat ruusunpunaiset lasit päälle ja tämän hetkisellä kokemuksella (sen minkä tiedämme mahdolliseksi) visioit unelmiasi todeksi.

Todellisuudessa emme voi tietää mitä emme voi tietää. Emme voi tietää mitä elämä tuo tullessaan.

Jos tietäisit mitä valitsemasi polku tuo tullessaan et välttämättä kulkisi eteenpäin.

Näkisit mitä kaikkea reitti vaatii sinulta. Näkisit mitä uhrauksia ja rohkeutta se vaatisi.

Jos tietäisimme kaiken, se ehkä hämmentäisi ja sammuttaisi sisäisen kipinän ja inspiraation.

Siksi intuitio johdattaa meitä pieninä sykäyksinä, askeleittain eteenpäin, väläyttäen mahdollisuuksia ja muistuttaa seuraavasta askeleesta.

Suurinkaan tietäjä tai shamaani ei voi tietää puolestasi mitä elämä tuo tullessaan. Hän voi nähdä sen potentiaalin johon olet valmis. Hän voi nähdä mahdollisen reitin.

Mutta sinun on kuljettava se tie ja tehtävä oma reitti todeksi. 

Lupaukset ja unelmat paremmasta tulevaisuudesta voivat joskus sokaista ja silloin voi unohtaa “reaaliteetit”, mahdolliset esteet ja henkisen prosessin, jota reitti vaatii. Työ on tehtävä ja sitten lopussa odottaa palkinto, joka sekin osoittautuu vain uudeksi mahdollisuudeksi. 

Intuitio voi olla apu matkallasi, navigoiden sinua suuntaan, joka on samalla mielekästä ja tuo matkalle tarvittavat eväät (elämän opit ja rohkeuden). Loppujen lopuksi oikeaa reittiä ei ole ja on vaan hetkessä olemista ja valintoja.

Siihen mikä kutsuu ja tuntuu hyvältä, sekoittuu meidän odotukset, unelmat ja pelot. Intuitio johdattaa meitä aina oikeaan, se herättää meitä jos halumme johdattaa meitä liikaa. Se herättää jos pelkomme pysäyttää meitä liiaksi.

Intuitio voi myös johdattaa sinua toisaalle ja hetken päästä täysin muuttaen suuntaa. Miksi?

Koska sinä muutut matkalla. Kun opit jotain, reittisikin muuttuu, saat lisää eväitä ja olet valmis kokemaan lisää. 

Olen todennut tämän monia kertoja kysyen heilurilta tai korteilta suuntaa, vastaus on saattanut olla ei. Vastus on saattanut muuttua hetken päästä koska se alkuperäinen vastaus ja suunta antoi minulle ajateltavaa. Prosesoin ja vapautin kenties jotain mikä oli esteenä toiselle reitille.

Sinulle aina näytetään seuraava askel. On sinusta kiinni miten valitset.

Ehkä jo näet sen mutta ajattelet että et ole vielä valmis. 

Vaikka et mielestäsi ole ottanut yhtäkään askelta, olet jo aloittanut matkasi. Teet prosessia ja mahdollistat asioiden todentuvan fyysisellä tasolla. Mitä enemmän luotat, uskallat ottaa isompia askeleita (jotka nekin koostuvat vain yksittäisistä askeleista)

On parempi aloittaa pienistä askeleista jos epäilee omaa jaksamista. Mitä pieniä muutoksia voit tehdä jo nyt? Usein pienet muutokset liittyvät itsensä huolehtimiseen ja siihen että tarjoaa itselleen hyvää. Sitä että osaa kuunnella mikä aidosti kutsuu. Näin oma hyvinvointi kertyy ja sitten voi pystyä isompiinkin harppauksiin ja päätöksiin.

Monelle voi olla pelko että jämähtää paikoilleen, jos ei jo sitoudu moniin muutoksen moniin askeleisiin. 

On todella tärkeää arvioida tilannetta tasapainoisesti. Mitä muutos tuo tullessaan, hetkellisesti ja pitkällä tähtäimellä. Mitä kaikkea muutos vaatii? Henkisesti, fyysisesti, taloudellisesti. Miten se vaikuttaa ihmissuhteisiin?

Joskus ajatus isosta muutoksesta nostattaa paljon turvattomuutta ja pelkoja.

Pelko on tervettä itsesuojeluvaistoa, se palauttaa jalat maan pinnalle. Se osaa jarruttaa ja estää etenemistä mutta saa sinut ajattelemaan syvällisemmin. Ottamaan huomioon asioita. 

Kaikkea et voi kuitenkaan ottaa huomioon ja on luotettava että asiat järjestyvät vaikka et vielä tiedäkkään miten.

Muutos vaatii samalla luottamista ja oman elämän arviointia.

EI ole yhtä oikeaa tietä, mutta olet oppinut elämäsi aikana että joitain reittejä ei tarvitse enää kulkea. Voit ottaa käyttöösi elämän oppisi. Jokaisella tiellä on kuitenkin uusi haaste ja opetus. Ehkä kokemuksen myötä osaat jo suhtautua niihin kiitollisina.

Elämä on matka, jota ei voi ennustaa tai tietää. Matka opettaa sinusta itsestäsi ja mitä enemmän tunnet itseäsi, voit luoda reittiä edessäsi.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *